Filme pe care le recomand


Știu că mai toată lumea din blogosferă are un articol pe tema asta, dar cu cât mai multe opinii cu atât mai bine.Aici aveți si opinia mea în legătură cu unele filme pe care le-am văzut și pe care le recomand.

Am constatat că rușii fac filme bune, dar ce păcat că ele nu sunt promovate și pe la noi.Am văzut câteva și recomand:

  • ADMIRAL/AMIRALUL (2008)
  • ORANGE LOVE (2006)
  • OSTROV (2006)

AMIRALUL povestea filmului m-a atras deoarece îmi plac filmele istorice și romantice.Filmul prezintă viața amiralului Kolchak, magistral interpretat de Konstantin Khabensky (n.n. un foarte bun actor rus), și povestea de dragoste a amiralului cu Anna Timireva (Elizaveta Boyarskaya).Jocul și interpretarea actorilor mi-au plăcut mult – expresivitate, emoție, subtilitate, artă.Din partea mea un mare 10 atât pentru film, cât și pentru actori.Filmul este inspirat dintr-o poveste reală.

ORANGE LOVEun film ce aduce mai mult a piesă de teatru.Doi – un el(Aleksei Chadov) fotograf de meserie și o ea(Olga Makayeva) studentă la Conservator se întâlnesc și se îndrăgostesc nebunește unul de celălalt.Toată acțiunea are loc într-un apartament (apar și cadre din exterior) unde dragostea e ca o cursă într-un montagne russe.Suspans, mult suspnas, emoție, teamă și tăcere.

OSTROV un film pe care l-am văzut cu mult timp în urmă și care mi-a plăcut.E un film despre credință, iertare, dragoste față de apropele nostru ce are în scenă un personaj central, un axis mundi în jurul căruia se desfășoară întreaga poveste – fratele Anatol (Pyotr Mamonov).

Alte filme rusești pe care le-am văzut:

  • DAY WATCH (2006), NIGHT WATCH (2004) – Ce alegi – binele sau răul? Tu de partea cui ești?  O alegere îți SCHIMBĂ viitorul.Două filme despre lupta dintre bine și rău, dusă atât în plan interior, cât și externă.O perspectivă rusească (că de cele americane m-am săturat) asupra conceptului de bine și rău.
  • DOMOVOY/THE GHOST (2008) – un film ce se dorește a fi un thriller, mie nu mi s-a părut a fi.E lejer, suspansul lipsește, predomină previzibilul.

2. Din categoria filme psihologice:

  • 127 HOURS (2010) – un film motivațional care merită văzut.Este un film despre voință, curaj și dorința de supraviețuire.Un tânăr dornic de mișcare se aventurează (și nu pentru prima dată) la o plimbare cu bicicleta în canion.O zi obișnuită se transformă într-o zi (!mai multe) în care sunt puse la încercare voința, controlul de sine, dorința de a lupta pentru a supraviețui.Filmul are la bază o poveste reală, ce a alpinistului Aron Ralston.
  • A BEAUTIFUL MIND (2001)personaj central John Nash – un schizofren pentru care boala nu este un impediment pentru a schimba cursul cercetărilor din domeniul economiei.INSPIRAT DINTR-O POVESTE REALĂ – JOHN FORBES NASH JR. – matematician, laureat al premiului Nobel pentru economie (teoria jocurilor)
  • EXAM (2009) – zece persoane participă la un examen de selecție pentru un post de conducere într-o companie importantă.Totul decurge normal până în momentul în care aceștia întorc foaia de examen…..surpriză (sau nu) foaia este goală, nimic, nicio întrebare.Abea acum va începe adevăratul examen.Un film psiho bun, mai ales pentru cei care fac parte din domeniul resurselor umane și nu numai.Merită văzut!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s