Ultima carte citită din an – ȘI MUNȚII AU ECOU, Khaled Hosseini


and-the-mountains-echoed

Dar e important (…) să-ți cunoști rădăcinile.Să știi de unde ai pornit ca om.Dacă nu, propria viață ți se pare ireală.

Aceasta este ultima care pe care am citit-o în 2013, primită în dar de la Moș.A fost o carte emoționantă – unele pasaje m-au făcut să mi dea lacrimile, altele mi-au stârnit indignarea -,  prima carte citită de Hosseini.Prima cumpărată a fost Vânătorii de zmeie, luată mai mult în scop didactic, cartea fiind scrisă în limba germană.

Cartea surprinde destinul celor doi frați – Pari și Abdullah, despărțiți de mici și al celor apropiați lor.Roamnul pune accent nu pe acțiunea în sine, ci pe dramele individuale și colective.În carte este surprinsă drama individuală – despărțirea fraților, femeia nonconformistă și femeia poet în Afganistan, iubirea unui bărbat afgan pentru alt bărbat afgan, mutilarea și consecințele pe care aceasta le lasă, cât și drama colectivă – războiul și consecințele acestuia.

ruben redondo*foto credit: Ruben Redondo

Ce eram eu, Maman? se gândește Pari.(…) Un bilet cumpărat ca să te scoată din întuneric? Un petic către acea gaură din inima ta?(…) Nu am fost câtuși de puțin de ajuns.(…) Trebuia să-ți fi dat seama de asta.Dar ce puteai să-i faci?Nu puteai să mergi la casa de amanet și să mă vinzi. –Pari W.

Am învățat că lumea, în general nu vede ce se întâmplă înăuntrul tău, că nu dă nici doi bani pe speranșele tale, visele, necazurile tale, care rămân ascunse dincolo de piele și oase. – Markos

Sunt multe lucruri frumoase, emoționante pe care le veți descoperi în carte și pe care vă las plăcerea de a le citit și a le trece prin filtrul propriei conștiințe.Lectură plăcută!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s