Attitude is everything!


The_pride_of_a_lion_portrait_by_LOmbre24Dacă anul trecut pe vremea asta mă încântau cărțile de beletristică, acum mă încântă cele de dezvoltare personală. Și dacă fiecare are o carte preferată, a mea e Atitudinea este totul de Jeff Keller.

Cred că totul începe cu noi, cu modul în care privim lucrurile. Aceasta este o carte ușor de citit, scurtă și concisă și eficientă dacă aplici ceea ce citești.

În cartea sa, Keller ne arată cum să ne schimbăm atitudinea  și ce beneficii aduce această modifcare.

Recenzie:

Atitudinea este lentila prin care privești lumea. Astfel că, Lucrurile nu sunt bune sau rele. Gândirea noastră le face să fie astfel. (W. Shakespeare). Noi sutem un magnet uman și devenim ceea ce credem că vom deveni de aceea, este important să-ți hrănești mintea cu gânduri mari (Benjamin Disraeli).

Dacă îți propui un obiectiv încearcă să vizualizezi pașii pe care trebuie să-i faci pentru a-l atinge și nu uita că doar noi deținem controlul asupra imaginilor care ne ocupă mintea (Jeff Keller). Când iți stabilești un obiectiv fii perseverent în atingerea lui. Vor exista eșecuri sau momente în care îți vei dori să renunți, însă efortul își primește pe deplin răsplata când persoana resprectivă refuză să renunțe. (Napoleon Hill) Vezi în orice problemă o oportunitate, problema în sine poate purta sămânța unui beneficiu. O problemă te poate ajuta să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, te încurajează să faci o schimbare, deschid uși noi și îți pot spori încrederea în sine.

Fii atent și la cuvintele pe care le rostești. Cele cu conotații negative îți vor spori starea de rău și îți vor îngusta câmpul perceptiv. Încearcă să nu te mai plângi, să nu te mai lamentezi și asociază-te cu persoane pozitive. Noi devenim parte a ceea ce ne înconjoară.

Înfruntă-ți temerile și fii proactiv, și de asemenea, formează-ți o rețea de cunoștiințe, dar fă ca relația cu ei să fie una de win-win. Nu uita să tratezi cu demnitate și respect orice persoană.

Nu uita că O persoană fericită nu este aceea aflată într-o anumită situaţie, ci mai degrabă cea care are o anumită atitudine. (H. Downs )

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s