To do. Musai!


Asa cum v-am promis într-un post anterior o să vă povestesc câte ceva despre Musai list a lui Octavian Pantiș.

Trebuie să vă spun că aceasta e o carte PRACTICĂ, iar subiectul cărții e managementul timpului. Mi-a plăcut foarte mult stilul în care scrie Pantiș – la obiect, practic, presărat cu puțin umor și pe lângă asta, faptul că oferă exemple din viața reală.

În prima parte descrie ceea ce înseamnă un serviciu, o carieră și o vocație. Partea a doua e centrată pe modul în care muncim (managementul timpului), iar în a treia parte vorbește despre planurile extraprofesionale și despre importanța acestora pentru noi.

În partea a doua ne învață cum să ne facem un To do list, care sunt sarcinile pe care să le includem aici. De asemenea, vorbește și despre un Not to do list și cel mai important –  despre Musai list-ul. (ce înseamnă și cum se construiesc fiecare vă invit pe voi să citiți)

Partea a treia e dedicată ariilor extraprofesionale (sănătate, familie, locuință, prietenii, comunitatea, hobby-urile și credința/religia/biserica), importanța acestora pentru noi și modul în care putem folosi To do list și Musai list și pentru a ne organiza timpul extraprofesional.

Desigur, unele lucruri atât din viața profesională cât și extraprofesională sunt incerte, iar pe unele e indicat să le facem fără a avea un plan.

Și ideea care mi-a plăcut cel mai mult și care sintetizează mesajul cărții:

Succesul în managementul timpului înseamnă (…) să poți să ajungi să schimbi unitatea de măsură, să te gândești nu la cât timp ai câștigat, ci la beneficiile pe care acest timp suplimentar ți le aduce.

Reclame

3 gânduri despre &8222;To do. Musai!&8221;

  1. multumesc pt recomandare…O Paler imi place foarte mult , si mi face placere sa citesc din zicerile lui….merci de clickul pe care m i l ai transmis prim scrierea ta….sppor si inspiratie in continuare

    • Ma bucur pentru ca iti place O. Paler. Daca o sa cauti mai bine pe site-ul meu o sa gasesti si postari despre el. Aceasta postare e despre cartea lui Octavian Pantis – trainer managementul timpului. Iti multumesc frumos penru apreciere! Spor si tie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s